Over mij

Macramé
Het is nu een paar jaar geleden dat ik Macramé heb ontdekt en sindsdien is dit uitgegroeid tot één van mijn grootste hobby's. Ik kan me er uren mee vermaken! Muziekje aan en de tijd vliegt voorbij!

Macramé is een handwerktechniek waarbij er door middel van het maken van verschillende knopen patronen ontstaan.

Hoe het begon
Hoewel ik mijn macraméprojecten zelf erg mooi vind, past het niet allemaal meer in ons huis. Daarom heb ik de 'knoop' doorgehakt en ben ik begonnen met 'MacraMaaike' ; Het verkopen van mijn creaties.

Maaike Pool - MacraMaaike - Ontwerper - Oprichter - Voorstellen - Over mij

Een indoor jungle
Naast macramé, staat ons huis ook vol met planten. Wat begon met een klein aantal plantjes is uitgroeit tot een heuse indoor jungle. Om ze allemaal een plek te kunnen geven, begon ik te experimenteren met het maken van verschillende plantenhangers zowel voor aan het plafond als voor aan de muur. Al gauw kwam ik erachter dat er natuurlijk ook veel verschillende formaten bloempotten zijn en dat niet elke bloempot zomaar in een willekeurige plantenhanger past.

Daarom heb ik een collectie plantenhangers gemaakt die geschikt is voor verschillende potmaten. Zo kun je jouw plantenhanger kiezen bij het formaat bloempot dat je al in huis hebt. Ook heb ik een collectie plantenhangers met plankje gemaakt voor aan het plafond en voor aan de wand.  Uiteraard in de kleur die bij jouw inrichting past!

Wat nog meer
Naast het maken van plantenhangers hou ik me veel bezig met het maken van decoratieve woonaccessoires zoals, onder andere, diverse wandkleden en wandhangers. Maar ook allerlei andere leuke producten zoals bijvoorbeeld levensbomen, sleutelhangers, bijtringen en speenkoorden.

Ook vind ik het leuk om producten op maat te maken, zoals wandkleden of deurgordijnen. Heb je zelf een leuk idee voor een patroon? Laat het me gerust weten. 


Ik vind het heerlijk om te experimenteren met verschillende patronen en zo steeds weer nieuwe ontwerpen te creëren. Op deze manier hoop ik een steeds groter assortiment te kunnen aanbieden. 

Takken zoeken in stijl

Wie ben ik
Ik ben Maaike! Heel gelukkig getrouwd. Sinds ik getrouwd ben draag ik de achternaam 'Pool'. Om sommige productnamen een beetje interessant te laten lijken, heb ik ze daarom vertaald naar het Pools :)

Naast macrameeën en zo veel mogelijk planten verzamelen hou ik veel van wandelen op mooie plekken, spelletjes spelen en in bad gaan. In het voorjaar, wanneer de paardenbloemen gaan bloeien, heb ik weer de volle aandacht voor mijn bijen. Een paar jaar terug heb ik een imkercursus gevolgd. Het leven van een bijenvolk is, vind ik, heel mooi om te zien. Het blijft interessant om steeds weer te volgen hoe de honingbijen zich ontwikkelen, communiceren en zich aanpassen aan de verschillende omstandigheden. 

Wil je ook graag bijen in de tuin, maar niet de verantwoordelijkheid hebben voor een heel volk? Je kan in mijn webshop ook bijenhotels kopen. Deze bijenhotels zijn ontworpen en afgestemd op de natuurlijke nestelgelegenheden van solitaire bijen. Solitaire bijen leven graag in kleine holtes. Ze vullen eerst de gaatjes met stuifmeel, leggen er een eitje en sluiten vervolgens het spleetje af. Na een tijdje komt er een volgroeide bij het hotel uit kruipen. Super leuk om dit proces te volgen en het leuke is dat je er verder helemaal niks voor hoeft te doen. De bijen vinden het hotel vanzelf. 

Verder hou ik van het knutselen van van alles. Elke maand heb ik met mijn moeder en zussen een knutselavond. We knutselen dan allerlei verschillende dingen. Één van die dingen is het beschilderen van vogelhuisjes. De mooiste resultaten hiervan zijn ook te koop in de webshop. De vogelhuisjes, pindakaashuisjes en bijenhotels zijn handgemaakt door mijn vader. 

Heb je vragen? Stel ze gerust! 

Groetjes,

Maaike